Domowe batoniki
- 435 Views
- Redaktor mxn.pl
- 6 lipca 2019
- VirtualFit - porady i wskazówki
Słodycze kupione w sklepie nie są najlepszym pomysłem. Są kaloryczne dzięki zawartości czekolady, a nawet jeżeli kupujemy wersję z dodatkiem bakalii czy ziaren, jest ich tak mało, że nie mają zbyt wiele wartości. W sklepowych batonach odnajdziemy za to mnóstwo cukru. Na szczęście można takie domowe łakocie wykonać samodzielnie, wykorzystując powszechnie dostępne składniki, bez konieczności uruchamiania piekarnika. Takie domowe batony są pełnie magnezu, dobrych kwasów tłuszczowych i suszonych owoców. Aby je przygotować, wystarczy podgrzać 100 gramów oleju kokosowego. W malakserze lub blenderze umieścić należy suszone owoce, płatki owsiane, płatki kokosowe i ulubione orzechy o łącznej wadze około 300 gramów. Należy je zmielić, po czym zalać ciepłym olejem kokosowym i wyrobić zwartą masę. Przekładamy ją do wyłożonej folią foremki, odstawiamy do zastygnięcia, a następnie kroimy na kawałki i zjadamy. Są idealne na drugie śniadanie, a przy tym zdrowsze i bardziej wartościowe od łakoci, udających zdrowe i kuszących ze sklepowych regałów.

- 16 kwietnia 2022
Bardzo przyjemne rozciąganie
- 7 marca 2022
Wielki wybór
- 13 lutego 2022
Podciąganie na drążku – na jakie partie działa?
- 6 stycznia 2022
Bardzo przyjemne rozciąganie
Wielki wybór
Podciąganie na drążku – na jakie partie działa?
Oblicz sobie swoje BMI
Słabe i silne przeciwutleniacze
Czy zmęczenie można pokonać?
Yohimbine HCL w diecie sportowej
Kasza bulgur w diecie sportowej