Dlaczego warto stosować przyprawy
- 351 Views
- Redaktor mxn.pl
- 2 lipca 2019
- VirtualFit - porady i wskazówki
Dodawanie aromatycznych przypraw do potraw to nie tylko kwestia smaku. Większość ze stosowanych w kuchni przypraw wywiera korzystny wpływ na nasze zdrowie. Jedną z takich przypraw są papryczki chili. Te niezwykle ostre w smaku papryczki warto dodawać do potraw ze względu na zawartą w nich kapsaicynę. Substancja ta obniża we krwi poziom tak zwanego złego cholesterolu. Pośrednio więc zapobiega zawałom serca i chorobie wieńcowej. Bardzo wartościowy jest także imbir. Stosowanie sproszkowanego korzenia imbiru jako dodatku do potraw jest szczególnie zalecane osobom, które cierpią z powodu choroby lokomocyjnej. Stwierdzono, że po spożyciu potraw z dodatkiem imbiru mdłości, które są charakterystycznym objawem tej choroby znacznie się zmniejszają. Imbir jest polecany także osobom cierpiącym na niestrawność. Jego obecność w potrawie zwiększy wydzielanie soków żołądkowych i żółci, które są niezbędne do trawienia pokarmów. Korzystnie na układ trawienny wpływa nie tylko imbir, ale i mieszanka przypraw o nazwie curry.

- 16 kwietnia 2022
Bardzo przyjemne rozciąganie
- 7 marca 2022
Wielki wybór
- 13 lutego 2022
Podciąganie na drążku – na jakie partie działa?
- 6 stycznia 2022
Bardzo przyjemne rozciąganie
Wielki wybór
Podciąganie na drążku – na jakie partie działa?
Oblicz sobie swoje BMI
Słabe i silne przeciwutleniacze
Czy zmęczenie można pokonać?
Yohimbine HCL w diecie sportowej
Kasza bulgur w diecie sportowej