Rośliny strączkowe i ich walory
- 168 Views
- Redaktor mxn.pl
- 9 sierpnia 2019
- VirtualFit - porady i wskazówki
Rośliny strączkowe są to bardzo smaczne produkty, które goszczą na polskim stole bardzo często. Bardzo znane, ponieważ można je również wyhodować samemu, we własnym ogrodzie. Do gamy tych roślin należy fasola bób, ciecierzyca, soczewica, groch, soja, które w połączeniu z innymi produktami mają bardzo wyraźny smak. Pasują do roślin kapustowatych, a także jako dodatek w postaci sałatek, surówek czy też pasty do chleba. Mogą być wzdymające dlatego trzeba pamiętać aby je namaczać na całą noc. Są bogactwem witamin szczególnie z grupy B, a także wiele selenu czy cynku. Rośliny strączkowe można jadać również z produktami mącznymi, ryżem, kaszą a także rybami. Wegetarianie jadają bardzo dużo soczewicy, ponieważ posiada białko którego w organizmie nie może być zbyt mało. Przy diecie bezmięsnej ma to szczególne znaczenie, a produkty strączkowe są tak cenne że nawet robi się z nich zupy. Na chłodne, jesienne dni są one doskonałe ponieważ rozgrzewają szczególnie zmarzluchów. Dodatkowo rośliny strączkowe są bardzo tanie i wystarczają na długi czas.

- 24 lutego 2021
Czy trener personalny potrafi odpowiednio motywować?
- 2 stycznia 2021
Dlaczego dla początkujących lepsze są maszyny?
- 9 października 2020
Trening cardio – dla kogo ?
- 7 sierpnia 2020
Czy trener personalny potrafi odpowiednio motywować?
Dlaczego dla początkujących lepsze są maszyny?
Trening cardio – dla kogo ?
Spalacz a suplementy diety
L-glutamina wszystko co musisz wiedzieć
Ćwiczenia różnych partii mięśni
Określenie celu treningu
Nawodnienie a biegi