Masło lub margaryna
- 433 Views
- Redaktor mxn.pl
- 8 sierpnia 2019
- VirtualFit - porady i wskazówki
Masło i margaryna są produktami do smarowania pieczywa. Chodzi nie tylko o konsystencję, ale również smak, a także właściwości zdrowotne. Jeśli posiadają wiele cennych składników, wówczas warto je spożywać. Na rynku jest wiele rodzajów zarówno margaryny jak i masła ale nie każdy może je używać. Niektóre z nich są bardzo kaloryczne i mogą zatykać żyły. Warto wiedzieć które są polecane i może to podpowiedzieć lekarz na podstawie badań. Są również w sprzedaży specjalne margaryny dla osób z chorobą serca czy wysokim cholesterolem. Posiadają one zwiększone bogactwo kwasów omega trzy, a także witamin A czy E. Natomiast masło polecane jest małym dzieciom, ponieważ zezwala na szybszy rozwój kości, organów, a także mózgu. Ludzie dla zdrowia wyszukują również innych składników zastępczych takich jak oliwa z oliwek, olej kokosowy, którymi również można smarować pieczywo. Najlepsze są naturalne masła i margaryny, dlatego warto szukać pierwotnych składników u rolnika i samemu je produkować w domu.

- 16 kwietnia 2022
Bardzo przyjemne rozciąganie
- 7 marca 2022
Wielki wybór
- 13 lutego 2022
Podciąganie na drążku – na jakie partie działa?
- 6 stycznia 2022
Bardzo przyjemne rozciąganie
Wielki wybór
Podciąganie na drążku – na jakie partie działa?
Oblicz sobie swoje BMI
Słabe i silne przeciwutleniacze
Czy zmęczenie można pokonać?
Yohimbine HCL w diecie sportowej
Kasza bulgur w diecie sportowej